måndag 14 september 2015

Älgbesök i Skärlöv

I helgen så har skördandet fortsatt. En del huvuden av spetskål har klarat sig från kålfjärilens larver som annars äter kålblad med mycket god aptit. När vi skulle plocka lite av grönkålen innan larverna hittade den också, hittad vi även ett fint bestånd av champinjoner som växte i kållandet.

Överraskningarna fortsatte när vi skulle plocka in löken som legat ute och torkat. Vi hittade en harunge som låg och tryckte bland gräs och lökskal.

Om vi ska fortsätta med överraskningar så var det kanske den älg som korsade den östra vägen vid den södra infarten till Skärlöv i fredags morse. Den kom från alvaret och fortsatte ner mot sjömarkerna öster om Skärlöv. Jag försökte fotografera med min kamera men jag har ingen teleobjektiv så det är lite svårt att se älgen men det blev en fin bild på soluppgången över Östersjön.

Till det mer väntade är att hägern som under flera veckor okuperat Triberga mosse för sitt näringsfång är kvar. Det är lika svårt att fotografera hägrar som älgar på avstånd med min kamera. Men en fin bild av mossen och alvaret blev det (hägern befinner sig mellan de två vassruggarna i bilden).

Till det mest väntade i helgen var nog ändå IFK Norrköpings vinst över Kalmar FF i fotbollsallsvenskan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar