torsdag 31 juli 2014

Film i Torngård

I dag har det varit bio i Torngårdslokalen på sydöstra delen av Öland. Från utsidan ser biopalatset ut så här.


Här kan man se publiken börja inta  sina platser. 

För den intresserade så ser biofåtöljerna ut så här i lite mer närbild.

Filmen som visades idag var "En dag om året" med Gunilla Röör och Michalis Koutsogiannakis. Gunilla Röör blev nominerad 2014 till guldbagge för sin insats i filmen. Kvällen började med att filmens producent Kristofer Henell  berättade om hur det var att producera den här filmen och även film i största allmänhet. Det var mycket intressant att höra en producent beskriva hur en långfilm kommer till. Det är ju han som som har det övergripande ansvaret för hela filmen. En extra bonus var också en animerad kortfilm, "Mannen som gick ner i ett hål", som han också producerat  och just nu visas på olika kortfilmsfestivaler.

När man går på bio i Torngård är det alltid en paus mitt i föreställningen trots att biografen är digitaliserad så att man skulle kunna visa filmen utan avbrott. Pausen är bra också eftersom biofåtöljerna är konstruerade som dom är. Då serveras kaffe och kaka samt varm korv med bröd. Så här ser serveringsdisken ut innan publiktillströmmningen, lägg märke till att kaffe serveras i kaffekoppar med fat. De  muggar som finns används av thedrickarna. Den som står bakom disken är Sven-Oskar Tornegård som på ett mycket förtjänstfullt sätt i många år varit huvudansvarig för Film i Torngård.

Från balkongen såg salongen ut så här när alla drack kaffe eller fick en nypa frisk luft utanför lokalen.

Att gå på film i Torngård är en mycket speciell upplevelse på många sätt som rekommenderas å det varmaste. Nästa föreställning är den 7 augusti kl.19, då visas "The Selfish Giant".Inga kommentarer:

Skicka en kommentar