måndag 21 juli 2014

Tingstads flisor

Dagens resmål var Tingstads flisor. Det är en gammal tingsplats mitt ute på stora alvaret. Vi började med en biltur till alvarsbyn Stora Dalby, där en del av den öländska filmen skumtimmen lär ha spelats in. Bilen parkerade vi mitt emot denna ödegård i byn.

Vi gick österut mot alvaret och kom till naturreservatet Dalby lund som är en ädellövskog med många gamla almar bland annat. Sedan tog markeringarna slut så vi fick tolka turistkartorna så gott det gick. Men eftersom Tingstads flisor var tingsplats för stora delar av södra Öland så gick många alvarsvägar ihop vid tingsplatsen. Det gjorde att vi borde komma rätt till slut om vi följde en väg österut. Vi hittade till slut denna.

Efter nästan två timmar promenad och letande efter rätt väg såg vi den ena av de två stora flisorna bakom ett av alla enbusksnår på alvaret.

När vi kom fram till denna fantastiska plats så flisorna ut så här. Vår hund ville gärna vara med på bild så han syns vid foten av den södra stenen.

Det är cirka 200 m mellan stenarna.

Efter en ordentlig rast vid tingsplatsen tog hemfärden vid.Det blev efter någon timmes promenad ganska trötta fötter i värmen.
Vi bestämde oss för att avsluta resan vid kvarnen i Grönhögen med en pizza.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar