lördag 26 juli 2014

Skärfläcka och gravand

I dessa varma tider gjorde vi ett besök i Ottenby. Det fanns förhoppningsvis svalkande vindar där. Men även allra längst ner på udden var det riktigt varmt idag. Parkeringen var nästan full med bilar. För en gångs skull var det en majoritet som inte hade kikare med sig utan bara njöt av miljön runt fyren. Normalt sett så har besökaren på Ottenby både hand- och tubkikare med sig. Vi tog en promenad i Ottenby lund där det fanns skön skugga under lövträden.
 

Vi åkte sedan vidare till Eckelsudde som ligger någon mil norr om Degerhamn på ön västra sida. Vid den udden ska det bland annat finnas många knubbsälar. Vid den södra udden finns numer många sälar som vilar på stenarna alldeles nära stranden så man ser dem med blotta ögat. Vid Eckelsudde fanns en fin strand och en badbrygga och vid gränsen till naturreservatet ett fågeltorn. Jag tog denna bild över viken från tornet.
Hade jag haft en bättre kamera eller varit en bättre fotograf så hade kanske tre av mina favoritfåglar synts i bild samtidigt. Mitt i bilden finns skärfläckor och gravänder. Lite längre ut vid nästa sandrevel vilade ett 30-tal tranor.

Väl hemma kunde vi njuta av blommande stockrosor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar