lördag 12 juli 2014

Besök på Carlas Café i Näsby


Just nu kommer ett sommarregn som en bra omväxling till den stekande sol det varit någon vecka.

Igår gjorde vi ett besök på Carlas Café. Det ligger  i Näsby som är den radby som ligger längst söder ut på den östra vägen.  Caféet ligger i ladugården till ett nerlagt lantbruk. Under sommaren är det konserter där var och varannan dag. Igår kväll gjorde ölänningen Magnus Bergman med sitt band en 2,5 timmes lång jubileumskonsert. Detta med anledning av att han firade 15 år som musiker. Magnus spelar låtar som han själv har skrivit både text och musik till. Det var en häftig upplevelse att med mycket stor behållning lyssna på ett band som består av trummor, elbas och tre elgitarrer spela i en gammal ladugård. I bland var en av gitarrerna dessutom ersatt med en keyboard.

Som avslutning spelade bandet Magnus låt Ölandsidyll, har ni möjlighet ska ni absolut lyssna på den. Magnus hade även andra strängar på sin lyra, han spelade munspel också som ett extranummer.

Om man är osäker på vilket favoritöl man har finns ytterligare en anledning till att besöka Näsby. Caféet har nämligen minst trettio olika ölsorter att välja på, så någon favorit borde man kunna hitta.

Idag har det varit loppisväder, växlande molnighet och inte så varmt. Bland fynden kan nämnas en stor kartong med pastellfärgade legobitar, en kombinerad handväska och ryggsäck, en treuddig högaffel. Vem som ska ha vad får framtiden utvisa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar