fredag 30 oktober 2015

Macken i Skärlöv

Höstlovet har inneburit någon extra ledig dag. Jag tog tillfället i akt och tog en längre promenad ut på alvaret i det fina höstvädret. Från vår by går det ett antal gamla vägar över alvaret. De är idag svåra att upptäcka men ofta hittar man spår av dem. Ibland är det stenar som ligger lite upphöjda som en bro över platser som brukar vara vattenfyllda. Det kan också vara vägar där man använt samma stråk under långa tider så att det bildats en hålväg. Så här ser det ut någon kilometer nordväst om vår by på väg mot Södra Möckleby.
 

Fredagens ledighet gav också möjlighet att besöka IKEA och inhandla en ny köksfläkt och några bra att ha saker. Det finns många bra att ha saker på möbelvaruhuset i Kalmar. På vägen hem så följde vi östra vägen söderut. Längs vägen från Stenåsa till Ottenby finns det 31 st fågelkonstverk utställda på olika platser. Hittar man alla konstverken med  tillhörande kod så kan man vinna fina priser. Längs fågelvägen finns alltså nu också en fågelsafari.

Utan att avslöja alltför mycket kan jag säga att ett av konstverken finns mittemot Gulfs bensinstation i Skärlöv. Man ska dock inte ha allt för stor förhoppning att macken är öppen så att man kan passa på att tanka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar