tisdag 11 mars 2014

Att anlägga en drivbänk

Helgen har bestått i att färdigställa drivbänken mot husets södervägg. För att visa alla steg men inte minst hur mycket arbete jag har nerlagt i denna grop så kommer här en beskrivning:

* Gräv en ca 3 m lång och 60 cm bred grop med djup ca 30 cm.. Längd och bredd anpassad till fiberduk som kan sättas över drivbänken. Välj gärna en plats där det vuxit en vinbärsbuske i minst 20 år. Ni får då även bra träning i att känna igen rötterna till vinbärsbuskar, det finns många att studera på en begränsad yta.

* Snickra en ram med gropens mått och cirka 30 cm hög

 * Fyll gropen med torkade nässlor, kogödsel, nässlor och lövkompost. Vattna gärna med varmvatten för att få igång mikroorganismernas processer.

* Fyll ramen med till cirka 15 cms höjd med jord

* Täck bänken med fönster för att få upp värmen i drivbänken. Den observante ser att fönsterbredd och bänkbredd är väl anpassade till varandra.

Medan bänken väntar på spenat, kål och chilliplantor mm kan man om man vänder ryggen till drivbänken beundra blomsterprakten i gräsmattan under äppelträdet.
På fågelfronten kan man när åker till arbetet se stora flockar av sädgäss, tofsvipa, några tranor, ett antal ormvråkar samt naturligtvis korpar och kråkor som kalasar på trafikdödade harar.

2 kommentarer:

  1. Läst och utlagt på FB // Ann-Cathrine

    SvaraRadera
  2. Dags att måla om bänken ;) A-C

    SvaraRadera