söndag 7 december 2014

Besök på Capellagården

Nu är det dags att sätta upp fågelmatningen inför vintersäsongen. Mitt egenhändigt tillverkade fågelhus har återfått sin plats utanför köksfönstret. Det är en mindre kopia av vårt hus med svart tak gula väggar och vita knutar.

Hittills har följande fåglar besökt fågelmatningen: Pilfink, Bofink, Grönfink, Gråsparv, Talgoxe, Blåmes, Rödhake, Kaja, Trädkrypare och Större hackspett. Hackspetten lyckades jag fånga på bild när den hackade i sig jordnötter.

 Idag gjorde vi ett besök på julmarknaden på Capellagården i Vickleby. Det var ingen stor marknad men det var fina föremål som eleverna som går på skolan hade gjort. Man kunde också gå runt och se hur odlingarna ser ut i vintertider. Det var hantverksprodukter i trä, textil och keramik som fanns på marknaden. Vi deltog i ett keramiklotteri. En drejskiva hade omvandlats till ett roulettehjul. Vi vann en keramikkruka som passar bra till en amaryllis. (Betydligt större vinst än på tipset denna vecka)

Det är inte bara vi som varit i Vickleby, utan redan 1741 passerade Linné här på sin öländska resa. För nutida resande finns här en bänk att vila på.

 Dessutom finns bredvid bänken ett utdrag ur Linnés anteckningar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar