lördag 7 februari 2015

Äggproducenter i Össby

Odlingssäsongen fortsätter med att vi har satt frön som förhoppningsvis ska bli chilli- och basilikaplantor senare i vår.
 

I det fina vädret tog vi en tur via södra bruket för att se hur det ser ut där i dag. Den så kallade cykelleden fortsätter med sin skövling av den tidigare så vackra Bergstigen. Det senaste är att sätta upp ett ca 400 m långt staket längs stigen där det under flera decennier har gått att promenera utan staket.

 Ska det här vara ett skydd om ilskna smålänningar vill göra en landstigning här för att erövra Öland. Jag tror nämligen att det här är en bra landningsplats för trupper från andra länder. Ett annat alternativ kan ju vara att man tror att de tyska turisterna måste ha ett staket eller en mur för att hålla sig på vägen. Cykelleden fortsätter ju i form av en nyanlagd traktorväg vid en stenmur genom den strandskog som syns i bakgrunden på bilden. Det kan ju också vara ett hinder för sydölänningar att komma ner till stranden och ta sin båt och fly till Småland som hägrar i väster.
Nu ska man ju inte raljera över ett staket som ingår i en 90-miljonerssatsning, utan det är säkert så att man tror att cykelleden kommer att dra så mycket turister att det kommer att vara hundratals personer som kommer att hänga här för att beskåda solnedgången i Kalmarsund.

För att bli på lite bättre humör åkte vi vidare till Össby på den östra sidan för att köpa ägg. De är både närproducerade och ekologiska.

När vi gick in i hönshuset var hon som sköter hönsen på plats som tur var, eftersom det saknades 2 ägg för att det skulle bli en full platta. Hon gick då in till hönsen, vita och bruna Leghorn, och hämtade några ägg till så att vi fick 30 stycken ägg.

Dessutom finns det i hönshuset i en annan bur ett antal  Ölandshöns, en gammal och nästan utdöd lantras, men de värpte inte så mycket just nu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar