söndag 11 april 2021

Politisk organisation i Mörbylånga

 Idag är det återigen busväder med regn och blåst. Men ett vårtecken är att gravänderna börja sitta på ladugårdstaken och spana. 



 Igår så var det finare väder och på väg hem efter besök i Mörbylånga så passerade vi Kastlösa och där sköts trafikkontrollen av en fasantupp. Han tyckte uppenbarligen att vi följde gällande trafikföreskrifter eftersom han gick bredvid vägen och inspekterade. Han har haft detta uppdrag i flera år och utfört det på ett utmärkt sätt. Även om man som bilist ibland kan bli irriterad när han går på vägbanan för att minska bilarnas hastighet.




Besöket i Mörbylånga föranleddes av att vi skulle hämta paket på den lokala bensinstationen. Vi passerade då också kommunhuset vilket gjorde att jag blev påmind om vad som hade skrivits i lördagens utgåva av Ölands största tidning, Ölandsbladet. 
En tjänsteman som slutat i kommunen har med anledning av detta blivit intervjuad i tidningen. Han framför viss kritik mot tonen i samtalen inom kommunen och mellan politiker. Den intervjuade har också beskrivit hur han uppfattar synen på medarbetare i kommunen från politikens sida.

 För att verkligen visa att den intervjuade har rätt så uttalar fyra ledande politiker från fyra olika partier, i en separat artikel i tidningen, att han har fel. Han och andra förstår inte hur en politisk organisation fungerar.

 Dessutom så finns i samma nummer av lokaltidningen en insändare från två lokala moderata företrädare där samma sak framförs, medarbetarna förstår inte hur en politiskt styrd verksamhet fungerar. Det är också allvarligt, enligt moderaterna, att tjänstemän tar sig denna form av frihet att presentera sin uppfattning i media. De grundlagsskyddade rättigheterna om yttrandefrihet och meddelarfrihet är tydligen inte en del av den politiskt styrda organisationen i Mörbylånga.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar