tisdag 4 maj 2021

Potatispass

 Under de första dagarna i maj brukar vi sätta potatis så även i år. De tre sorter vi satt i år är:

Almonda, Jule, Cherie och de sitter den ordningen räknat från öster mot väster. 

Alla potatisarna har ett växtpass  

Själv väntar jag på att få vaccinpass. Det skulle kunna se likadant ut och hängas runt halsen i samband med andra sprutan. Det skulle ju likna det man får vid olika evenemang att hänga i en snodd runt halsen. 

Det verkar som att bokningssystemet i Stockholm har brakat samman bland annat beroende på att vissa personer har försökt använda tider som var avsedda för personer som tillhör någon riskgrupp. Det är ytterligare exempel på hur man använder kryphål för egen vinning. Det borde vara självklart att personer som försöker runda regelverket och då också utsätter de som behöver vaccinet mest för en risk, ska betala för det uteblivna besöket som deras beteende lett till. 

De som gör sådant här säger ofta att regelverket är oklart. Den kommentaren är en bra indikator i de flesta sammanhang att det är någon som vill runda regler eller rekommendationer. Det måste vara svårt att missa att corona drabbar äldre mer än yngre med svårare komplikationer men å andra sidan är det bara ett drygt år sedan coronaviruset kom till Sverige. Vi vaccinerar ju oss både för alla andra i samhället och oss själva.

Medan jag väntar på något typ av pass kan jag glädjas åt att gräslöken ser fin ut.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar