söndag 2 maj 2021

Valborg

 Det var en ovanlig valborg med tanke på att vi inte ska ha stora samlingar men stora avstånd. Stora avstånd är dock en naturlig del på stora alvaret. 

Det var också ovanligt att det inte blåste kallt när byns majbrasa/rishög antändes så att röken från elden steg rakt upp mot den klarblå himlen.


På första maj så besökte vi Rönnerum och där plockade vi två fulla korgar med ramslök.


Innehållet vägde ca 1,8 kg och med tanke på på att priset för ett knippe på 50 g ligger på ca 50 kr så var det väl värt besöket. På vägen hem stannade vi vid Skogsby och där kunde vi hitta tre olika arter med orkidéer även om de inte kommit så långt ännu.

Där fanns "Adam och Eva"


Knoppar av St Pers nycklar

 Orkidén Tvåblad hade ännu inte fått några blommor så den har just nu ett passande namn


När jag skriver detta pågår en sk partiledaredebatt i Aktuellt på tv. Det blev moderatledaren som blev först med att lägga skulden på invandrarna redan i sitt första inlägg som borde handla om hur vi hanterar skolans PISA-resultat. Det störde SD-ledaren att han inte blev först, men han kompenserade det i viss mån genom att säga att frågan om mäns våld mot kvinnor är ett importerat problem. Jag blir mörkrädd då jag tänker på att det kan vara dessa som ska leda vårt land i framtiden.   


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar