söndag 8 maj 2022

Tänkt på skådarbänken

 

Jag är inte så intresserad mode i normala fall men jag är intresserad av samhällets utveckling. Just nu går dessa saker hand i hand. 


En inbjudan till Partiledaren för kristdemokraterna att delta på en modegala togs tillbaka. De som arrangerade galan angav som skäl att Ebba Busch hade sagt att polisen borde skjuta skarpt mot en folkmassa. Beslutet har fattats av Elles redaktion


Enligt hennes vän och tänkta sällskap på galan, entreprenören och influencern Anitha Clemence, var det kvällens konferencier som hotat att hoppa av om Ebba dök upp. 


Vad gör vi nu tänkte Ebba och Anitha. Jo, vi sprider att att det är konferencieren som stoppat Ebba trots att det inte är sant. Eftersom Ebba var sur för att hon inte fick visa upp sin klänning så ordnade hon en fotografering utanför den ryska ambassaden och kallade det för ett stöd för Ukraina då en del av kreationen var designad av en ukrainare.


Sedan ringde Ebba till Jimmie och sa att Elle varit dum mot henne men att det var “Kakans” fel.

Jimmie går då ut och säger att han kommer inte vara med på Järvaveckan som planerat i sommar om “Kakan” kommer dit. Både två har tidigare varit med på den traditionella veckan den senaste åren. Han säger också att hans kompisar borde inte heller gå på Järvaveckan.


Sedan så har Sveriges Radio gjort fel i översättningen av Ebbas uttalanden i samband upploppen i Örebro. Kristdemokraterna vill av den anledningen träffa ledningen för Sveriges Radio. Ansvarig utgivare svarar att vi rättar och gör tydligt för publiken vad som är korrekt. Det sker inte politisk prövning av våra inslag. Därför anser jag inte att jag ska ta ett möte med ett politiskt parti om vad vi publicerat.


Eftersom Sveriges Radio inte gör som Ebba vill så vill hon inte vara med i Sveriges Radios valintervjuer på partiledarnivå. Hon ringer Jimmie som då tycker att SR ska sluta med sändningar på tre utpekade språk, arabiska, somaliska och kurdiska. Vad händer om det blir ett faktafel i de svenskspråkiga sändningarna vet jag inte.


Det här kunde ha varit en “vanlig” mobbinghistoria mellan personer som bråkar om vem som ska få vara med och vem som ska vara utanför.


Men de som beter sig så här är ledare för politiska partier som ska företräda folket och vill leda och ingå i en regering i höst. De startar ett offentligt mediadrev mot en enskild medborgare. De vill gå in och politiskt påverka public service.


Vart är vi på väg? 


1 kommentar: