fredag 13 maj 2022

Öland spirar

 Helgen med Öland spirar har börjat, det är många evenemang på gång. Ett av arrangemangen är en konstutställning i Lindby på södra Öland. Där ställer bland annat den kända konstnären Nina Jacucci ut. Här syns hon tillsammans med sin hund, Tassa, vid ett av hennes verk.



Samtidigt blir det det politiska livet i Sverige mer och mer absurt och oroande, man kan undra vad som egentligen spirar.


Partisekreteraren i sverigedemokraterna har skrivit ”Islam, denna avart till religion, grundad av krigaren, massmördaren, banditen och slavhandlaren Muhammed, har ingenting i vårt land att göra”. Ett parti alltså kan föreslå att ta bort religionsfriheten i Sverige utan att några de andra partierna på högersidan protesterar.. Det går att föreslå grundlagsändringar utan att det kommenteras av någon i samma politiska block, det verkar som alla partier i blocket håller med.


Moderaterna i Staffanstorp går emot bosättningslagen, som ger Migrationsverket rätt att fördela nyanlända med uppehållstillstånd till olika kommuner i Sverige.

Staffanstorp har i år ålagts att vara redo att ta emot 244 flyktingar från Ukraina och 36 kvotflyktingar. Skälet  till att bryta mot lagen är att den är ifrågasatt. Kommunalrådet säger sig istället vilja ta emot flyktingar från Ukraina. 

Inte heller detta beslut att bryta mot lagen ifrågasätts av partier i samma block.


Den här typen av förslag har blivit det nya normala. Att visa solidaritet med andra människor verkar numer vara en suspekt inställning


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar