söndag 26 januari 2014

Vinterfåglar in på knuten

Helgens begivenhet har varit Sveriges ornitologiska förenings arrangemang "vinterfåglar in på knuten". Räkningen började i fredags och då hade vi knappast en enda av de fåglar som brukar besöka fågelbordet. Det var säkert andra räknare som hade bullat upp extra till denna helg som gjorde att våra stamgäster var borta både fredag och lördag. Den enda som var kvar hela tiden var rödhaken som inte ger upp sitt revir för några godsaker hos grannen.

Här hos oss har vi till slut räknat in : koltrast, talgoxe, blåmes, kaja, gråsparv, pilfink, rödhake, bofink och gulsparv. En ormvråk som satt i det vintervita grönsakslandet eller ett sträck med sångsvanar sedda från vardagsrummet går väl inte att räkna in.
Om jag är osäker finns det minst 3 st namngivna personer med telefonnummer att ringa på rapporteringssidan. Detta till skillnad från undersökningen från Mörbylånga kommun som jag skrev om i mitt förra inlägg. Där finns ingen namngiven att kontakta eller något telefonnummer att ringa om man undrar över något. Men å andra sidan var det var ju bara två frågor att besvara!

En något suddig bild från söndagseftermiddagens sista? måltid vid fågelbordet:



Det vita är det som yrt in på gården det sista dygnet. Nu är vinterfåglarna räknade och vi har ett tunt snölager så det är bara att vänta på våren.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar