söndag 15 juni 2014

Konstrunda

Under helgen har konstrunda i egen regi genomförts. Vi startade på VIDA konstmuseum och imponerades återigen av Ulf Trotzigs måleri. Hans fågelbilder är nog de främsta av svenska konstnärer. På VIDA finns också en fast utställning av Bertil Vallien och Ulrica Hydman Vallien. Deras konst är alltid värda ett besök och några förändringar är det alltid på vilka verk som är utställda.
Det var också en utställning av Hertha Hillfons keramik. Även om man vill göra hennes verkstad i Stockholm till ett permanent museum så tycker jag inte det som var utställt var speciellt bra.

Efter en lunch på Halltorps gästgiveri (knaperstekt anklår...) så fortsatte vi till Ekerums konsthall. Där var i mitt tycke Caroline af Ugglas som var mest spännande även om både Ernst Billgren och Ronnie Wood (gitarrist i Rolling Stones) fanns representerade.
Rundan avslutades på J.A.G.S museum i Segerstad. Där ställde Eva Thunberg ut sitt måleri bland de träskulpturer som finns i lokalen. Eva har vissa likheter med Ulf Trotzigs måleri. Här är ett bra exempel på Evas måleri.
Jags museum är värt ett eget besök.
Söndagen användes till att rensa i kål- och löklanden. Under rensningen inspekterades vi naturligtvis av vår sädesärla. Hon tyckte att vi gjort ett gott dagsverke. Efter att vi var klara kom ytterligare inspektörer såsom pilfink, stenskvätta och koltrast.
Som avslutning en bild från vår närmaste kornåker. Vallmon har nästan mer utrymme.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar