torsdag 26 juni 2014

Sommarkvällar

De senaste dagarna, egentligen kvällarna, har bestått av ogräsrensning i sparrisraderna. Dessutom har jag rensat i hallonraden. Det har varit några fina kvällar där det varit lagom varmt för trädgårdsarbete. Det är ingen idé att visa en bild på de nyrensade raderna för det enda man ser då är allt ogräs som är kvar. Men en bild på lite avstånd ser det skaplig ut.
Här ser man den begynnande sparrishäcken som kommer upp när man slutar skörda sparrisen. Dessutom några rader med gul och röd lök i förgrunden.
Arbetet inspekterades som vanligt från marken av sädesärlan. Ladusvalorna for fram och tillbaka och bevakade från luften. Stenskvättorna hejade på från stenmuren. Från grannens maskinhall lät det som ringduvorna diskuterade huruvida jag använde rätt redskap vid rensningen, de hade ju varit med förr. "den där hackan använder man ju bara till lök..... amatörodlare...."
Gråsparvarna och pilfinkarna satt i fläderbuskarna och tjattrade som vanligt om allt och inget.
Hade det inte varit för ringduvorna så har det varit några fina sommarkvällar.

Några ängsblommor bland annat blåklint kan också ses i det oslagna gräset. Den lila blomman vet jag inte vad den heter men den är populär hos humlorna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar