onsdag 10 juni 2015

Fikon på fikonbusken

I dessa bråda försommartider har jag inte hunnit med att dokumentera utvecklingen på södra Öland. I helgen var vi dock på Eriksöre alvar och letade orkidéer och kunde hitta fina exemplar av Johannesnycklar
och krutbrännare

Vår hund, Poppe, hävdade bestämt att han hittat ett bestånd av ängsnycklar

I dagspressen, läs Ölandsbladet, pågår en diskussion om möjligheten att cykla på Öland. Vägverket lägger på något slags oljegrus som om några år kanske går att cykla på. Cykelleden som anläggs bitvis på den västra sidan kostar ca 90 miljoner och måste anläggas så att inga bilar kan komma i närheten av den om länsstyrelsen ska stå för sin finansiering.
Då är den bra att lägga den genom tidigare helt orörd natur. Ingen bilförare skulle få för sig att köra igenom Albrunna strandskog. Dessutom har ordföranden för gruppen som driver cykelledsprojektet föreslagit att ordföranden ska få ersättning för att vara ordförande. Vi måste ju göra av med pengarna på något sätt, oljegrus är ju billigt.

Hemmavid så ser den vita rosbusken klarat flytten från Östergötland till Öland alldeles utmärkt.

Vita blommor i jordgubbslandet ger också hopp. Vitlöken vajar också fint i vinden.

Det mest anmärkningsvärda är dock att segraren i tävlingen att sätta blad sist, fikonbusken, har lagt in en spurt. För första gången kan vi se frukter på fikonbusken även om de är små.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar