fredag 12 juni 2015

Nässlorna luktar

Nu är de flesta skolavslutningarna klara. Så nu sätter olika varianter av sommarjobb igång. Mitt första projekt var att hitta ett enkelt sätt göra ett gödningsmedel för våra växter. Min variant är dessutom en högsta grad ekologisk variant.
Man plockar och fyller en säck med brännässlor. Jag rekommenderar att man använder handskar vid plockandet.
 
Sedan sätter man ett snöre om säcken och knyter till och man har en gödslingspåse. Påsen sänks ner i närmaste vattentunna.

Efter två dagar känner man på lukten att det är klart. Det  luktar riktigt illa ur tunnan och man tar upp tepåsen och man har ett färdigt gödselvatten.

I media, Ölandsbladet, läser jag om något som luktar kanske ännu mer illa än nässelvatten.
Polisen har gått ut med ett pressmeddelande om att de har fått in uppgifter om att bulgariska skåpbilar varit synliga i Färjestaden. Man har också fått in uppgifter om en man med utländskt utseende som fotograferat ett hus. Ölandsbladet avslutar med att man haft problem med inbrott och cykelstölder i området. Det vill säga, polis och media slår fast att det är utlänningar i bulgariska skåpbilar som står för brotten.

Det är kanske inte så konstigt då om polisen behöver allmänhetens hjälp att lösa brotten. Majoriteten av skåpbilarna på Öland är svenskregistrerade och gör inga brott, de få bulgariska är inte så lätta att hitta då de ser ut som svenska. Det är ju också väldigt misstänkt att människor med utländskt utseende fotograferar hus. Jag hoppas att mäklare inte har utländskt utseende för då ligger de illa till.
Man kan sedan bli än mer oroad när man tänker på att majoriteten av människorna i världen är utlänningar. Drygt 7 miljarder är utlänningar och presumtiva inbrottstjuvar. Men alla utlänningar kanske inte har utländskt utseende. Polisen talar inte om vad som är typiskt för detta utseende.

Min enkla fundering är om polis och Ölandsbladet får sprida sådana här uppgifter. De visar ju med all upptänklig tydlighet hur illa ställt det är med människosynen inom polisen. Vi ska ju ha förtroende för vårt polisväsende och det kan vi inte ha när dessa uppgifter kommer ut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar