söndag 1 mars 2015

Blommande hassel i Albrunna

Vi gjorde en kort biltur runt den södra delen av ön idag. På väg söderut såg vi stora flockar av grågäss på åkrarna mot Östersjön. Att tofsvipan har kommit kunde vi också notera innan vi kom till vår lokala äggleverantör i Össby. Vi fortsatte till den södra udden där det inte var så stora mängder av fåglar i blåsten. En havsörn hade dock parkerat sig på en av de stora stenarna på den västra sidan av udden.

Vi stannade vid ICA i Grönhögen och köpte glass eftersom solen nästan tittade fram genom molntäcket. Affären har fortfarande söndagsöppet hela året och inte bara under turistsäsong vilket också är ett skäl att stödja den genom att handla där.

Glassen var nästan uppäten när vi kom till Albrunna lund. Vi letade efter men hittade inga utslagna blåsippor längs stigen mot norra ängen där man på våren kan hitta arontorpsrosen.

Vi hittade ingen blommor vid ängen heller. Man får nog vänta någon eller några veckor innan blåsippan kommer och rosen får man nog vänta ytterligare en dryg månad. Hasseln är dock tidig med sin blomning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar