lördag 27 september 2014

Konstnatt på södra Öland

Konstnatten på södra Öland är en spännande upplevelse, Det finns mycket titta på. Vi började med dockparaden i Mörbylånga.  Det mest speciella är nog att Storgatan är kantad av åskådare från det nerlagda sockerbruket till Folkets park vid hamnen, det enda som skulle få fler åskådare på Mörbylångas gator vore om kungen skulle åka kortegé samma väg.

Vid Lantmännens silo i hamnen uppträdde Ölands musikteater med en föreställning om den ryske poeten och musikern Vysotskij.

Det ser ut som kön till föreställning inte var så lång men föreställningen kl. 20 var det fullsatt. Jag tycker att det här var den största konstnärliga upplevelsen under kvällen. Den enda extra rekvisitan var den stege som stod mot väggen bakom skådespelarna samt några stolar..

En annan upplevelse var i Konsthallen mittemot där en konstnär berättade om sin konst på sådan sätt att man inte visste om det var parodi eller om han trodde att han var ett geni. Men tror mest på det senare alternativet.

Löktavlan i Ventlinge utvecklas varje år. Det är konstnären Theo Janson som har gjort tavlan och majslabyrinten som finns alldeles i närheten. I år är det den nyrestaurerade Ventlinge kyrka som är huvudmotivet.

Konstverk konstrueras i betraktarens öga. Jag har därför även tagit med betraktarna  på bilderna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar