söndag 14 september 2014

Valdag på Sydöstra Öland

Det är valsöndag idag och har man inte förtidsröstat så får man bege sig till Folkets Hus i Degerhamn. I stället har jag kunnat tittat på hur de stora valfrågorna syns på sydöstra Öland. Under söndagspromenaden med hunden hittade jag dessa exempel.

Infrastruktursatsningar är alltid populärt i dessa tider, så här ser järnvägsbanken ut hos oss. Vill man se hur det såg ut när den här delen av infrastrukturen fungerade kan göra det här: Ölands Järnvägar

 Migrationsfrågan har ju också varit på tapeten. Så här ser det ut hos oss när tranorna lyfter för att flytta mot Spanien.

Skolan har ju också debatterats. Så här ser Gräsgårds småskola ut. En vacker byggnad och en fin gräsmatta men inga barn. Men det kanske ordnar sig med ordningsbetyg och rätt att beslagta mobiltelefoner.

Skola och privatisering är ju också viktigt. Så här ser folkskolan i Gräsgård ut, den brann ner för några år sedan. Om till saluskylten i förgrunden sattes upp före eller efter skolan brann vet jag inte. Den ligger nu dold  i det höga gräset. Det beror nog på att socialdemokraterna är stora i Mörbylånga kommun och de är ju lite osäkra på vad de tycker i den här frågan.
 

Till söndagsmiddag åt vi i en högsta grad närodlad måltid. Det var en köttgryta som bestod av egen  gul lök, vitlök, purjolök och potatis. Dessutom egen chilli och tomater.
Köttet kom från Ö-kött i Hulterstad. Den ingrediens som kom längst bort i från var nog vattnet som kommer från Grönhögen eftersom vi har kommunalt vatten och inte egen brunn.

Det som jag tror visar hur det går i valet, syns på vägen från vår by. Det är ett sargat och skamfilat M som försöker hålla emot en tydlig vänstersväng.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar