lördag 5 oktober 2013

Alvargrim

De hundratals ljungpipare som hade befåglat vår närmaste åker för en vecka sedan har lämnat den nu. Under arbetsresorna i veckan har några stora flockar av vitkindad gås fortfarande setts. Några mindre grupper i något fall en stor gruppar av tranor har också noterats. De flesta flockar får dock gå under rubriken mellanstora mörka fåglar.
Den stora händelsen var nog en fågel på bygatan som lämnade den motvilligt när jag kom hem en sen kväll. Jag är nästan helt säker på att det var en nattskärra som satt i bilens strålkastarsken.

Det är också intressant att följa hur överklassen lyckas få de brottliga övergrepp som skett på Lundsbergsskolan till att handla om rättsliga tvister. När pengar inte räcker tar man till rättsapparaten. Oavsett vad som händer har de som stödjer Lundsberg en uppfattning att att det är ok med övergrepp och pennalism på skolor. Skolan får dock inte stängas för då får ju inte mina barn någon möjlighet att vara förrövare då de blir äldst på skolan. 

Just nu är det en solig brittsommar med solsken i den prunkande sparrisen. Till lunch kan man hoppas på att den egna och smakfulla pepparroten blir en smaksättare.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar