måndag 7 oktober 2013

Nyheter från Skärlöv

På väg hem från arbetet på den östra vägen på Öland dök det upp en bil från Sveriges Radio i min backspegel. Jag började naturligtvis fundera på vilket scoop den var ute efter.  Den saktade in vid Hulterstad men kom ifatt mig igen efter Triberga. Till slut svängde den av i Skärlöv.
Vilka nyheter leder Sveriges Radio att åka till denna ort?
Nobelpriset i medicin, kanske har pristagarna en stuga på Öland? Eller en kommentar från någon av de boende där? Bor det någon där som tycker att hon ska få priset men har återigen blivit förbigången?
Järnvägen lades ner 1962 så någon uppföljning av säkerheten vid underhållsarbetet vid spåren kan väl inte vara aktuellt även stationen finns kvar. Antalet incidenter vid spårarbete har ju ökat dramatiskt sedan järnvägarna privatiserades.
Nej det måste vara att vid provborrning efter fossilgas på södra Öland har man istället hittat vatten i Skärlöv! Den kommunala kassan är räddad man behöver inte dra fram vatten till östra sidan av ön. Dessutom kommer ju inte landskapet förstöras av gasborrningsanläggningar varken på ytan eller i berggrunden.

Det finns hopp om att den utsikt mot alvaret får vara kvar.

Som kvällsmål blev det surdegsrågbröd med pumpa- och squashmarmelad och som dryck ett glas havtornssaft.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar