söndag 4 maj 2014

Mellan hägg och syren

Det har varit en långhelg med en klämdag i fredags. Det började med ett valborgsmässofirande på Kvinsgröta alvar. När korven var grillad och uppäten slängdes glöden på rishögen som genast tog eld.
Eftersom vi är i den öländska jordbruksbygden så ingår traktor och vagn för att frakta grill, grillkol, stolar och korv. Dessutom fanns en öländsk prärievagn utdragen till elden, den är inredd så att tio personer kan sitta där inne och undgå den kalla sydvästliga vinden som rådde då. Den gav även vindskydd vid grillningen.

Under en resa till Östergötland kunde konstateras att häggen blommar för fullt. Det finns också stora mängder av slånbärsbuskar som också blommar i vitt längs E22:an. Då syrenen inte har börjat blomma än kan man lugnt påstå att vi är mellan hägg och syren då man ska vara ledig och då låg långhelgen helt rätt.

På söndagen kunde man se mc-poliser på vägen mellan Kastlösa och Degerhamn, vilket är mer ovanligt än att häggen blommar. Häggen blommar ju ändå varje år.
Efter poliserna kom löpare som vid Västerstads almlund, där bilden är  tagen, hade sprungit drygt 4 mil sedan starten i Kalmar. Löparna var jagade av speciella bilar som startade en halvtimma efter löparna. Bilarna körde sedan sakta men i jämn fart efter löparna, när bilarna kom i fatt en löpare fick just den löparen avbryta loppet. Bilarna såg ut så här.
Den löpare som kom längst innan han eller hon blev upphunnen vann loppet. Evenemanget heter Wings for life world run och avgjordes  idag på 40 platser över hela världen. En av dessa platser var Kalmar och Öland där 1 200 personer sprang för välgörande ändamål.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar