söndag 27 april 2014

Sparrisskörd

Söndagens arbete har till största delen används till att måla och olja in utemöbler. Grundarbetet gjordes redan i går med slipning och en första strykning med olja. Fågelaktiviteten hade varit stor under morgontimmarna kunde man se på att borden och några stolar hade vita märken efter fåglarnas spillning.

Skit samma. Det är bara att ta nya tag. Efter en ny målning så är båda borden ok igen. Det ena har en lila färg som är ett arv från förra ägarens fönsterfärg. 

På det bruna inoljade bordet  ligger årets första sparrisskörd. De smakade alldeles utmärkt till söndagsmiddagen.

Förutom möbelmålning flyttade vi ett rotskott från en rosbuske från innergårdens sydöstra hörn till det nordostliga hörnet. Vi får hoppas att den klarar flytten. Det borde den göra då ursprunget är ett rotskott från en gammal rosbuske i Onkel Adams trädgård i Linköping så den har varit med om längre resor tidigare.

På fågelfronten kan jag nu lägga till tornfalk som jag såg strax söder om byn på taket till en utlada när jag och hunden tog en promenad. Lärkorna på alvaret börjar också få konkurrens av stenskvättorna när det gäller antal. Hunden är dock mest intresserad av spår av harar och rådjur.

1 kommentar: