fredag 18 april 2014

Vattentank av tjärat trä

När påskhelgen kommer så är det med värme i luften. Dessutom har gravänderna som hittills har hållit till nere vid strandkanten börjat göra morgonbesök på ladutaken i byn.


Det stora arbetet under långfredagen var att dra ut en vattentank som stått inkörd i en lada sedan minst 15 år tillbaka. Med hjälp av traktor lyckades vi få ut tunnan från ladan. Dessutom var det luft i tre av däcken, här kan man tala om gammal instängd luft. Luften har säkert varit med om åtminstone ett millennieskifte. Men axeln av trä mellan fram och bakhjul var så murken att den gick av i ett tidigt skede av projektet.

Det som inte kom med på bild var när vi skulle få ut vagnen från gården. Då behövdes nästan hela byns manliga befolkning för att baxa vagnen i rätt läge, vi var fyra stycken som hjälpte till. Tunnan är i gott skick och ser nästan nytjärad ut.
Vi lyckades till slut placera tunnan vid vår västra mur med alvaret som bakgrund.

När jag gick med hunden på en promenad längs alvaret kunde jag förutom många spelande lärkor och starar även se en brun kärrhök. Den jagade lågt över alvaret så att man kunde se hur fint tecknad den var utan extra hjälp av kikare. En enkelbeckasin hördes även i skyn med sitt omisskännliga ljud från vibrerande vingspetsar. Som avslutning av promenaden skrämde vi iväg två rapphöns från bygatans dike.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar